| L | S | P | K | D | O | P | R | T | R | O | A | 
| I | C | F | G | N | Ü | S | S | E | P | L | A | 
| M | H | M | A | K | L | H | N | I | I | F | E | 
| R | A | H | M | W | I | R | U | G | N | Ü | M | 
| L | U | K | A | M | D | E | C | K | E | L | W | 
| U | M | E | Z | U | C | K | E | R | L | L | K | 
| M | D | N | G | D | V | S | N | C | H | U | U | 
| O | F | E | N | E | P | T | L | S | K | N | P | 
| N | G | U | S | S | F | O | R | M | N | G | H | 
| D | H | S | N | M | A | R | K | A | U | T | E | 
| R | O | Z | U | T | A | T | E | N | P | A | L | 
| K | O | E | U | R | I | E | N | F | Y | N | R | 
                
                                    
                                                        
                                                        
                                                        
                                                        
                                                        
                                                        
                                                        
                                                        
                                                        
                                                        
                                    
                                         Ingredienzas
                    pel                         tamperi
                    
300 gr                         zücher
                     / 2 dl                         gramma
                     / 200 g                         nuschs
                     / 1 sdun mandels mulinos
Brassar il zücher fin cha que do üna bella                         s-chima
                     ed agiundscher alura la gramma, truscher infin cha'd ais bel glisch. Uossa pür der tiers las nuschs. Il tamperi na pü memma chod as svöda aint illa                         fuorma
                     da la                         pasta
                     ed as zuoglia cul                         vierchel
                    . La                         tuorta
                     vain missa aint il                         fuorn
                     fraid, cotta ils prüms 10 min. sün 250° ed in seguit sün 180° fin ch'ella ais mellen-brünina, ca. 30 min.
Lösungswort: 'allzu' im Idiom des Oberengadins (das Wort kommt auch im Text vor)