Speise

Flüssige Speise

Jahreszeit

Nahrungsaufnahme

Sporttätigkeit im Winter

Wochentag

Köchin: Ma
schoppa

schoppa

da jotta fetscha pustüt l'
inviern

inviern

. E - eu veva quatter mats e cur cha quels gnivan a chasa dad
ir culs skis

ir culs skis

, quai d'eira üna festa, schoppa da jotta.

Moderator: La chasarina
jeva eir a predgia

jeva eir a predgia

, a messa, tuorneva lura davopro. Ma la schoppa intanta treva, e ella pudeva preparar quist
giantar

giantar

, e l'hom jeva forsa amo a baiver ün
vinars

vinars

, o deva dal taloc, e cur ch'el
tuorneva a chasa

tuorneva a chasa

, podeva l'intera famiglia
mangiar

mangiar

.

Moderatorin: Ina
tratga

tratga

tipica da la
dumengia

dumengia

. Mo ei la suppa da giotta era ina tratga tipica grischuna?

Moderator: Quai d'eira üna tratga tipica alpina. Ma, ossa natüral, cun ün pa marketing e cun üna conscienza culinarica pü gronda es quai dvantà la tratga grischuna sper ils
capuns

capuns

, per uschè dir.

Schau dir den Filmausschnitt genau an. Den Text kannst du ein- und ausblenden.

Spirituose

Mahlzeit

Lura bun appetit!

Ordne die markierten Wörter und Ausdrücke im Text den entsprechenden Kategorien in den Boxen zu. Nutze falls nötig das mehrsprachige Glossar.

Nachhausekommen

Kirchgang

Gericht