Lura bun appetit!

Spirituose

Speise

Wochentag

Sporttätigkeit im Winter

Köchin: Ma
schoppa

schoppa

da jotta fetscha pustüt l'
inviern

inviern

. E - eu veva quatter mats e cur cha quels gnivan a chasa dad
ir culs skis

ir culs skis

, quai d'eira üna festa, schoppa da jotta.

Moderator: La chasarina
jeva eir a predgia

jeva eir a predgia

, a messa, tuorneva lura davopro. Ma la schoppa intanta treva, e ella pudeva preparar quist
giantar

giantar

, e l'hom jeva forsa amo a baiver ün
vinars

vinars

, o deva dal taloc, e cur ch'el
tuorneva a chasa

tuorneva a chasa

, podeva l'intera famiglia
mangiar

mangiar

.

Moderatorin: Ina
tratga

tratga

tipica da la
dumengia

dumengia

. Mo ei la suppa da giotta era ina tratga tipica grischuna?

Moderator: Quai d'eira üna tratga tipica alpina. Ma, ossa natüral, cun ün pa marketing e cun üna conscienza culinarica pü gronda es quai dvantà la tratga grischuna sper ils
capuns

capuns

, per uschè dir.

Jahreszeit

Schau dir den Filmausschnitt genau an. Den Text kannst du ein- und ausblenden.

Ordne die markierten Wörter und Ausdrücke im Text den entsprechenden Kategorien in den Boxen zu. Nutze falls nötig das mehrsprachige Glossar.

Flüssige Speise

Kirchgang

Nahrungsaufnahme

Nachhausekommen

Mahlzeit

Gericht